handwash yoga mat fresh washable machi

HANDWASH ONLY

Het beste is om de FLXBL yoga mat op een wolwas- of handwasprogramma te wassen op lage temperaturen (max. 30 graden). Gebruik daarbij geen of slechts een minimum aan natuurlijke zeep. Hang de yogamat vervolgens op om aan de lucht te laten drogen. De FLXBL yoga mat komt erg nat uit de wasmachine. Dit is geen ramp, want de microvezel droogt snel op. Leg er eventueel een handdoek onder zodat hij daar op kan uitlekken. Of hang hem een nachtje te drogen in de douche of boven de badkuip.

Opgelet!

De mat is niet geschikt voor de centrifuge of wasdrogerZet de centrifuge bij het wasprogramma zo laag mogelijk of uit! Wanneer je FLXBL in de droger of centrifuge stopt, krijg je bobbels of rafels aan de rand van de yoga mat en verliest de mat zijn stevigheid.

 

eco friendly nature flxbl yoga mat reizen travel around the world bio rubber

Handle with love

Om de FLXBL yoga mat op zijn mooist te houden raden we aan met hand te wassen (bijvoorbeeld onder de douche of in een badkuip) met slechts een klein beetje natuurlijke zeep of geen zeep. Spoel hem af met lauw water en laat hem opdrogen in de lucht. Behandel je FLXBL yoga mat met zorg en aandacht, net zoals je een nieuw wollen truitje van €59,- zou wassen.

MEER TIPS!

Afhankelijk van de intensiviteit van je workout en de mate waarin je transpireert, adviseren we je om de mat voorzichtig te wassen.

IDEALITER

Na yoga in een verwarmde ruimte: na elke 1-3 yoga sessies.

Na Ashtanga of Power yoga: om de week, afhankelijk van hoeveel je zweet.

Na het reizen en buitengebruik: om de week, afhankelijk van waar je bent en hoe vuil de mat wordt.

Na gentle yoga, Yin of Hatha yoga: één keer per maand.

Was de mat alleen als hij echt vies is en volg de wasinstructies zorgvuldig op.  

Ook als je de mat niet wilt wassen, houd je FLXBL fris door hem te laten luchten. Laat de mat dus nooit lang opgevouwen in je tas zitten na een (sweaty) workout.

Leg de FLXBL niet over de verwarming heen, hitte vervormt namelijk het rubber, waardoor de toplaag los kan laten.

Stop de mat nooit tussen andere kleding waar gespen of scherpe randen aan kunnen zitten. Handdoeken of linnengoed is geen probleem.

Ga je op reis of naar een yoga retreat?! Breng de FLXBL niet naar een wasserette in het buitenland, maar was hem voorzichtig met de hand onder de douche. Stel de yoga mat niet de hele dag bloot aan direct zonlicht.