Power kleuren yoga praktijk invloed inspireren gelukkig kleurplaten tenen Mat Yoga reizen licht

De vijf elementen van Ayurveda

De FLXBL Yoga mat is een veelzijdige toplaag die je zachtheid geeft voor je rustgevende yin practice, grip tijdens je dynamische ashtanga vinyasa les en helderheid voor je meditatie. Welke kleur past het beste bij jou? 

Volgens Ayurveda, zijn de energieën van de vijf elementen aanwezig in onszelf en de wereld om ons heen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Deze vijf elementen representeren verschillende kleuren, die verschillende psychologische effecten op onze lichaam en geest hebben. In de yoga traditie, zijn er zeven subtiele energiepunten in onze ruggengraat aanwezig: chakras. Deze energiepunten zijn ook verbonden met kleur en zijn verantwoordelijk voor het reguleren van onze fysieke gezondheid en emotionele ervaringen.

Het begrijpen van de functies van deze verschillende energiepunten, samen met de basiselementen van Ayurveda en hun symbolische effecten, kan je helpen te verbinden met jezelf en de wereld om je heen. Welke elementen resoneren met jou en welke kleuren creëren een gebalanceerde omgeving om te verbinden met jouw lichaam, geest en ademhaling?

  • Yoga lichaam uitdaging geest stimuleert kleur energie dagelijkse yoga praktijk mat Fun Yogi focus centreren
  • kleur flxbl yoga mat gelukkig
  • lotus yoga mat flxbl shop now travelsize light foldable retreat yoga towel

De Very Berry FLXBL yoga mat past bij het aarde element. De fel rode kleur straalt warmte en geluk uit. De kleur rood is de kleur van passie, kracht, moed, wilskracht en doorzettingsvermogen. Het aarde element wordt geassocieerd met het eerste chakra, Muladhara, of wortelchakra, en bevindt zich onderaan de ruggengraat. Het aarde element staat in verbinding met gronding, veiligheid en stabiliteit. Kies je voor Very Berry, dan kan dit je veerkracht, vitaliteit en een mogelijkheid tot transformatie brengen. 

De Deep Petrol FLXBL yoga mat sluit aan bij het water element. Wanneer het water element in balans is, kan je makkelijk verbinden met anderen en voel je je kalm. De kleur blauw hoort bij het vijfde chakra, Vishuddha of keelchakra, en zit ter hoogte van je keel. De kleur blauw wordt gezien als heilzaam voor lichaam en geest, kalmerend en sereen. Als je kiest voor Deep Petrol, dan ben jij iemand die zich makkelijk kan uiten, goed aan kan passen aan veranderingen en ben je zelfverzekerd en authentiek. 

De Balancing Green FLXBL yoga mat kleur, past bij het element lucht. Het lucht element is verbonden met het vierde chakra, Anahata of hartchakra, en bevindt zich ter hoogte van je borstbeen. Anahata heeft de kleur groen en deze kleur staat voor positiviteit, balans, natuur en vrijheid. Groen staat symbool voor herleving en vooruitgang, omdat het ons nieuwe energie en een gevoel van stabiliteit geeft. Als je kiest voor Balancing Green, luister je naar je hart, ben je positief en gemotiveerd.

De True Lavender FXBL yoga mat staat voor het element ruimte. het ruimte element gaat over spiritualiteit en bewustzijn en is verruimend. De kleur paars hoort bij het zevende chakra, Sahasrara of kruinchakra, en representeert wijsheid, devotie, intelligentie en gevoeligheid. Wanneer True Lavender bij jou past, dan ben je verbonden met je intuïtieve kennis, bewust van je hogere zelf en de waarheid in de stilte tussen je gedachten. 

De Uplifiting Orange FLXBL yoga mat uitvoering roept associaties op met het element vuur. Oranje is de kleur van optimisme en stimuleert creativiteit. Het staat ook voor plezier, welvaart en passie. De kleur oranje is verbonden met tweede chakra, Svadhisthana, of sacraal chakra, en bevindt zich iets onder je navel. Energetisch gaat het over enthousiasme, sensualiteit, emoties en plezier. Door voor de Uplifting Orange kleur te gaan, kies je ervoor je emoties te uiten en te leven vanuit creativiteit.  

Weet je nog niet zeker welke kleur bij jou en jouw yoga practice past? Door verschillende kleuren te kiezen op verschillende dagen, afhankelijk van wat jij die dag nodig hebt, is natuurlijk ook een geweldige manier om niet te hoeven kiezen.

 

  • blauwe zee tinten water Aqua flxbl yoga mat handdoek Pilates sport macht Ashtanga Yin
  • yogaatielekker yoga travel retreat holiday mat towel non-slip yogi nederland handdoek lightweight mat
  • yoga teacher ambassador flxbl yoga towel mat reizen retreat traveling yogamatten
Tekst: Marjolein Manintveld