De feiten op een rijtje:

 • Weegt slechts 1.5 kg
 • Fris en fruitig
 • Op 1 arm te tillen
 • Perfecte reisgenoot
NAAR SHOP

HET INNERLIJKE VUUR AANGEWAKKERD

Zoals zoveel mensen in onze hectische maatschappij, was ik na een drukke periode op zoek naar meer rust en ontspanning in mijn leven. Zo begon ik met (Hot) yoga. 

Hoewel de warme yoga heerlijk was, gleed ik continu uit op de yoga mat van de studio. De mat werd behoorlijk glad door al het gezweet! Om me heen zag ik dat meer mensen hier last van hadden. Hoewel ze handdoekjes gebruikten, pasten die niet lekker op de yoga mat. Aan het eind van de les was alles aan de kant geschoven en was het een rommelig boeltje. Ook vond ik de gedachte dat je yoga op een mat doet waar iemand anders voor jou ook op heeft gezweet niet zo fris.

Daarom besloot ik het heft in eigen handen te nemen. Ik ontwikkelde FLXBL en nam (na heel wat creatieve processen) de eerste versie mee naar de les. Heerlijk was dat! Het bleek de ultieme absorberende toplaag te zijn, waardoor ik 100% grip had.

Elke yoga pose ging zoveel beterik gleed niet meer uit in Down Dog en kon eindelijk echt genieten van de les. Lekker op mijn eigen praktische, vrolijk gekleurde matje, die ik naderhand gewoon kon wassen.

Dit moest ik delen. Ik besloot ervoor te gaan en FLXBL in de markt te zetten. Het bleek een hit! Voordat ik het wist, gebruikten yoga docenten en mede studenten hem ook.

Ik kwam erachter dat FLXBL is niet alleen perfect is als anti-slip & hygiënische toplaag voor over de yoga mat van de studio tijdens intensieve yoga, maar ook voor:

 • Meer comfort en zachtheid tijdens een Yin of Hatha yoga les.
 • Op reis: hij is zo licht dat je hem makkelijk mee in je handtas, backpack of koffer kunt nemen. 
 • In de zomer als buitenmat. Hij is ideaal voor op een zachte ondergrond tijdens festivals, in het park of op het strand.
 • Thuis over de yoga mat als kwalitatieve toplaag.
 • Een mood boostdoor de vrolijke kleuren van FLXBL!
yoga mat uitwasbaar goede grip reizen lichtgewicht paars

Festivals rock

Op verschillende festivals liet ik FLXBL aan yogi’s en yoga docenten zien. Ik wilde kijken of zij net zo enthousiast over de mat waren als ik. Met alle liefde en passie die ik voel voor yoga, begon ik FLXBL te promoten. Voordat ik het wist, groeide FLXBL uit tot een professioneel merk.

Shop
festival flxbl yoga mat towel yogastudio non-slip travel mat

Mijn passie

Ik wilde altijd al mijn passie voor ondernemerschap, creativiteit en yoga combineren, maar ik wist nooit hoe. Na een sabbatical en héél veel yoga lessen, ontpopte het idee zich eindelijk in mijn hoofd.

Shop
bali yoga towel mat washable ubud flxbl clean grip

Paradijselijk Bali

Ik besloot om een break te nemen en te genieten van een gezonde levensstijl op Bali. Het was heerlijk om mijn eigen frisse FLXBL toplaag bij me te hebben. Aangezien FLXBL maar 1,5 kg weegt en makkelijk is op te vouwen, paste hij perfect in mijn backpack. Onmisbaar in tropische landen, zoals Bali of Thailand, waar de matten van de yoga studio’s niet altijd de schoonste zijn.

Shop

LETS CONNECT

@ flxblyoga
 • festival yoga travel light yoga mat traveling yogi around the world
 • yoga studio Nederland Zenang Zoetermeer yoga pritha towel mat traveling flxbl
 • downdog dog grip good yogi traveling bali towel yogamat light retreat teacher best yoga mat for outdoor
 • traveling yogi everywhere in bali around the world best yoga mat for backpacking lightweight foldable microfiber perfect grip
 • Park yoga mat handdoek buiten Ashtanga mat Yin yoga Nederland