Product informatie

 • Heeft de FLXBL mat goede grip?

  Je zal verbaasd zijn wanneer je de zachte microvezel bovenlaag van de FLXBL voelt. In eerste instantie voelt het zacht aan en heb je misschien de associatie met een ‘gladde’ mat. Het tegendeel is waar, maar wel even geduld..

  Microvezel absorbeert namelijk vocht en wanneer je ook maar een beetje opwarmt, betekent dat dus betere grip (meer zweet=meer grip).

  Standaard sticky non-slip rubberen yogamatten die onmiddellijk voor stroefheid zorgen, zijn niet altijd prettig voor de flow tijdens de yoga poses, daarnaast blokkeert het de spieren en pezen en is de kans op blessures groter.

  De FLXBL yoga mat laat je glijden, maar niet uitglijden! Als je je voeten een beetje dichterbij of een beetje verder moet schuiven, heb je de vrijheid om te bewegen en te flowen zonder vast te zitten aan je mat.

  Terwijl je heen en weer rolt bij zonnegroeten, voelt de FLXBL ook luxueus aan bij de tenen en het voorkomt eeltvorming op handen en voeten.

  Door de rubberen onderlaag, blijft de FLXBL stabiel en vlak liggen. Geen plooien of vervelende ribbels, zodat je bij een full split, de voet sierlijk terug schuiven zonder de hele mat of towel mee te slepen.

  Ben je niet snel opgewarmd of heb je extreem last van droge of koude handen, is er altijd de mogelijkheid om de mat met een beetje water te sprayen om de hechting van microfiber te vergroten.

 • Is de FLXBL eco-vriendelijk?

  FLXBL is eco-vriendelijk geproduceerd

  Onderlaag: 100% natuurlijk bioafbreekbaar boomrubber.

  Het rubber is een natuurlijk product en is biologisch afbreekbaar. Natuurlijk rubber bevat geen toxische chemicaliën en zal geen giftige geuren achterlaten. Bedenk wel dat natuurlijk rubber van zichzelf een natuurlijke ‘eigen’ geur heeft. Deze geur wordt in de loop van de tijd minder.

  Bovenlaag: Polyester microfiber.

  Microvezel is gemaakt van Polyester materiaal, dat is geen 100% natuurproduct. Maar het is full colour print met inkten op waterbasis. Vrij van latex, toxische lijm, siliconen, ftalaten, PVC en chloor

 • Hoe moet ik de FLXBL wassen?

  Handmatig wassen: Om de FLXBL yoga mat op z’n mooist te houden wordt aangeraden voorzichtig met de hand te wassen (bijvoorbeeld onder de douche of in een badkuip) met slechts een klein beetje natuurlijke zeep of geen zeep. Spoel hem af met lauw water.

  Wasvoorschrift machine: Heb je weinig tijd en je gebruikt liever de wasmachine? Dat is geen probleem! De FLXBL is namelijk wasmachine-proof, maar wel met aandacht. Lees het wasvoorschrift!

  Laten drogen: Let op! Na het wassen heeft de mat veel vocht opgenomen en voelt hij nat en zwaar. Je kan de yoga mat stevig (in een grote handdoek rollen) of voorzichtig uitwringen en al het overtollige water uitdrukken. Hang de yoga mat vervolgens uit om aan de lucht te drogen. Hang de mat niet over de verwarming en de mat is zeker niet geschikt voor de centrifuge of wasdroger. Hierdoor gaat de non-slip laag achteruit en ontstaan er golven aan de rand en niet bevorderlijk voor de stevige en mooie kwaliteit van de mat ;).

  Travel yogi?! Breng de mat niet naar een wasserette in het buitenland, maar was hem met de hand onder de douche schoon. Vaak wordt daar agressief wasmiddel gebruikt.

 • Waar kan de FLXBL niet tegen?

  • Het lang blootstellen van de mat aan direct zonlicht, externe warmte, schrobben of veel wassen zal slijtage versnellen.

  • Hang de mat niet over de verwarming en de mat is niet geschikt voor de centrifuge of wasdroger.

  • Wanneer je de mat op hoge centrifuge stand zet, droger of te heet wast, is er een grote kans dat er rafels ontstaan, de randen van de FLXBL omhoog krullen en golven.

Algemeen

 • Zoek je een kleur die niet op de webshop staat?

  FLXBL staat bekend om de vrolijke kleurtjes. Iedere collectie komt er weer een nieuwe kleurencombi, dus het kan zijn dat jouw favoriete kleur helaas niet meer in productie is. Stuur een mailtje naar info@flxblyoga.nl, dan kunnen we kijken of hij nog achter ligt of via een verkooppunt leverbaar is.

  Wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe collecties, events en aanbiedingen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (homepage onderaan). FLXBL nieuwtjes verschijnen ook altijd via de Instagram en Facebook pagina.

 • Kan ik FLXBL's inkopen voor mijn studio of winkel?

  Dat kan zeker. Wanneer je een eigen yogaschool of winkel hebt, is het mogelijk om de FLXBL’s in te kopen, zelfs bij kleine aantallen. Neem contact op via info@flxblyoga.nl, dan bespreken we of een leuke samenwerking mogelijk is.